BetaalSociaal stappenplan

BetaalSociaal widget maken voor op je website

Als je een eigen landingspage wilt maken en daar de knoppen voor je BetaalSociaal-campagne op wilt plaatsen, kun je gemakkelijk een widget aanmaken door onderstaande stappen te doorlopen.

1Start je eerste campagne

Voor deze stap gaan we ervan uit dat je nog niet eerder een campagne hebt gemaakt. Klik in je beheeromgeving op ‘Start je eerste campagne’.

2Maak je keuze

Op de pagina getiteld ‘Maak je keuze!’ kun je kiezen of je een volledige landingspage wilt maken of alleen de knoppen. In dit geval gaan we voor de rechteroptie: ‘BetaalSociaal knoppen’.

3Campagnetitel opgeven

Vervolgens kun je je campagne een pakkende titel geven. Het is goed om hier iets in te vullen wat je doelgroep zal prikkelen om erop te klikken.

Als je campagne doelgroep voor Engels sprekende bezoekers is, kan je bij taalkeuze Engels kiezen. Alle BetaalSociaal applicatiemeldingen zijn dan vertaald naar het Engels. Let op, je moet uiteraard wel jouw eigen teksten dan ook in het Engels invoeren.

4Content opgeven

Vervolgens kun je je weggever klaarzetten. De titel, omschrijving en afbeelding aan de linkerkant zal ook getoond worden bij shares via Facebook, LinkedIn en Google Plus. Het is dus aan te raden om het een beetje prikkelend en aantrekkelijk te maken!

De afbeelding kies je door via de knop ‘bladeren’ een afbeelding op je computer te selecteren. Koos je per ongeluk de verkeerde? No problemo! Klik even op het vuilnisbakje naast de ‘bladeren’-knop en kies vervolgens een nieuwe.

Kies of je je weggever op een door BetaalSociaal gegenereerde pagina of op een eigen pagina wilt plaatsen. In het eerste geval hoef je het bestand (een PDF, MP3, MP4, Powerpoint, .zip, etcetera) alleen maar te uploaden via de bovenste optie.

Als je liever een eigen pagina gebruikt plaats je je downloadlink op een eigen pagina en plaats je die URL bij de onderste optie (zoals wij hier hebben gedaan).

Als je geen bestand als weggever hebt maar toegang tot een specifieke pagina (bijvoorbeeld een aanmeldpagina voor een webinar of speciale belafspraak) kun je die URL bij de onderste optie plaatsen.

Klaar? Kies dan helemaal rechtsonderin voor ‘Doorgaan’.

5BetaalSociaal knoppen

Als eerste voer je de link in naar je website, landingspagina, blogpagina of een online adres naar keuze waar je de BetaalSociaal widget met knoppen gaat insluiten. Vervolgens kun je een pakkende call-to-action invoeren die boven je knoppen wordt getoond.

Vink nu links naast de knoppen de vinkjes uit van de knoppen die je (eventueel) niet wilt tonen. Je kunt indien gewenst specifieke call-to-actions invullen per knop, dit hebben wij in het voorbeeld wel gedaan.

Aan de rechterkant kun je de statusberichten invoeren die (samen met de link van je campagnepagina) gedeeld zullen worden door je sociale betalers. Je sociale betalers hebben de keus om dit aan te passen, maar de ervaring leert dat merendeel dit niet doet. Zorg dus dat het leuk en pakkend is :)

Je kunt de berichten bovendien aanpassen aan het kanaal wat gebruikt wordt. Zo is in het voorbeeld het LinkedIn-bericht wat soberder en kunnen er bij het Twitter-bericht hashtags en @-mentions gebruikt worden.

Bij iedere sociale betaling wordt automatisch de link van je campagnepagina gedeeld.

Klaar? Kies dan helemaal rechtsonderin weer voor ‘Doorgaan’.

6Widget publiceren

Yes! Je hebt je campagne zo goed als af.

Je kunt nu je widget aanpassen in de live designer (vink opties aan en uit om te kijken wat je zelf het mooist vindt), stel de gewenste breedte in en kopieer de code uit het veld ‘Widget plaatsen’. Dit is de code van de BetaalSociaal widget die je in de HTML van je campagnepagina moet plaatsen.

Onderin deze pagina vind je bovendien opties voor de ietwat gevorderde gebruiker om je eigen knoppen mee op te maken als je meer opmaakvrijheid wil.

Als je nu rechtsonderin kiest voor ‘Afsluiten’ zul je je gloednieuwe campagne in je campagne-overzicht zien staan :)

Na het opslaan van je campagne kan je nog naar hartelust de campagnegegevens- en instellingen aanpassen en opnieuw de code van de widget kopiëren en plakken in je website om je campagne te updaten.

Succes met promoten!

Ons supportteam helpt je graag

BetaalSociaal werkt heel eenvoudig, maar als je hulp nodig of vragen hebt staat ons supportteam voor je klaar!

Wijnand

Lenneke

Robbert

Peter

Begin nu — verspreid je boodschap viraal en bereik duizenden mensen. Genereer eenvoudig meer leads, exposure en omzet voor je merk, dienst of product!

Nu gratis proberen